Αυτή τη δουλειά της και… βλέπει

Μία επιλογή από τη Β Γαλλίας

Αυτή τη δουλειά της και… βλέπει

Καλημέρα. Οπως είναι απολύτως λογικό, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Κωνσταντινούπολη για το Final Four της Ευρωλίγκας, με τις δυο «τιτανομαχίες» των ημιτελικών να δεσπόζουν στο σημερινό πρόγραμμα. Εκτός όμως από το Final Four, έχουμε και την τελευταία αγωνιστική στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας και από εκεί έρχεται και η επιλογή μου.

Η δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας ρίχνει αυλαία σήμερα και, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι αποδόσεις στα περισσότερα παιχνίδια είναι αστείες (υπάρχουν άσοι στο 1.15). Οποιες ομάδες χρειάζονται βαθμούς, δίνονται κάτω από 1.60. Ολες, εκτός από την Ορλεάν, η οποία δίνεται στο 2.45. Πώς λοιπόν να μην τιμήσω αυτή την απόδοση; Η αντίπαλός της, η Χάβρη, είναι αδιάφορη. Δεν «κυνηγάει» τίποτα. Οι παίκτες της ήδη βρίσκονται σε… mood διακοπών και κανένας δεν θα βάλει τα πόδια του στη «φωτιά» ρισκάροντας έναν τραυματισμό. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για την Ορλεάν. Χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη και οι παίκτες της θα «σκοτωθούν». Αν κερδίσει, θα περιμένει γκέλα της Οσέρ (παίζει ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα, που επίσης «καίγεται» για βαθμούς)  για να αποφύγει το μπαράζ. Η ίδια καλείται να κάνει τη δουλειά της και… βλέπει. Και μπορεί να την κάνει. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση (επτά βαθμούς στα τρία τελευταία), αντιμετωπίζει μια αδιάφορη ομάδα και θέλει να εξαντλήσει τις ελπίδες που έχει για να αποφύγει τα μπαράζ.

Το διπλό είναι πολύ υψηλό για να αγνοηθεί. Η μία ομάδα είναι αδιάφορη και η άλλη χρειάζεται τους βαθμούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το κίνητρο είναι αυτό που μετράει.

ΠΡΟΤΑΣΗ Vistabet
21:30 ΧΑΒΡΗ – ΟΡΛΕΑΝ: 2 (2.45)