Το νόμιμο στοίχημα στην Ελλάδα είτε μέσα από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ (Πάμε Στοίχημα) είτε μέσα από τις νόμιμες online εταιρείες συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος στο χώρο των τυχερών παιγνίων μαζί με τα καζίνο και τα αριθμοπαίγνια του ΟΠΑΠ (Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ, κ.α.)

Το ακριβές σκορ είναι ίσως ένα από τα δυσκολότερα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο. Η εύρεση ενός τελικού αποτελέσματος πρέπει να συνοδεύεται εκτός από μελέτη και από… τύχη!

Στο στοίχημα οι πιο εμπορικές επιλογές είναι το 1Χ2 ή το over/under της κάθε αναμέτρησης. Οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν κάνει το βήμα παραπάνω προσθέτοντας αρκετές εναλλακτικές στο ποντάρισμα του κάθε παίκτη. Ενα από τα εκατοντάδες πονταρίσματα είναι και το ακριβές σκορ, που όπως αναφέραμε πιο πάνω, εκτός από τη μελέτη που επιβάλλεται να κάνουμε στα ματς είναι και η τύχη που πρέπει να μας συνοδεύσει στην εκάστοτε επιλογή. Ο λόγος που επαναλάβαμε τον όρο «τύχη» είναι ξεκάθαρος, καθώς αν το σκεφτούμε καλύτερα, το στοίχημα «ακριβές σκορ» είναι από τους τρόπους πονταρίσματος με τις λιγότερες πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Η κατάληξη στο συγκεκριμένο στοίχημα πρέπει να έρθει έπειτα από αρκετό ψάξιμο, ζυγίζοντας πολλούς παραμέτρους. Το κυριότερο η φόρμα των ομάδων στο ζευγάρι, πώς αγωνίζονται, αν υπάρχουν απουσίες και αγωνίζονται παίκτες που σκοράρουν ή βασικοί «πυλώνες» της άμυνας κάθε ομάδας.

Το επόμενο βήμα είναι τα τελευταία αποτελέσματα και πώς εξελίχθηκε η κάθε αναμέτρηση. Μέσα σε αυτά και η διακύμανση του σκορ, το πώς σημειώθηκαν τα γκολ, πώς συμπεριφέρεται μία ομάδα όταν πάρει το προβάδισμα και με ποιον τρόπο αντιδρά όταν δεχθεί πρώτη γκολ. Σίγουρα, όλα τα προηγούμενα πρέπει να συνοδεύονται και από τον χαρακτηρισμό της κάθε ομάδας: ήταν φαβορί στο ματς ή αουτσάιντερ; Αρα, «χτυπάμε» και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Ενας ακόμη παράγοντας, ικανός να αλλάξει αρκετά το ποντάρισμα, είναι το κίνητρο. Αν μιλάμε για παιχνίδια ρεβάνς σε αναμετρήσεις Κυπέλλου ή ευρωπαϊκά παιχνίδια νοκ-άουτ, δίνουμε την προσοχή και στα σκορ τα οποία μπορούν να στείλουν τα παιχνίδια σε παράταση. Για παράδειγμα, αν η Λίβερπουλ επικράτησε στην έδρα της 2-1 της Τότεναμ, στη ρεβάνς μπορούμε κάλλιστα να ποντάρουμε στο ακριβές σκορ 2-1 υπέρ των Λονδρέζων.

Κάποιος παίκτης που παίζει στοίχημα, τόσο στο online στοίχημα, όσο και στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, οδηγός του αποτελεί και η στατιστική. Κοιτάμε, βέβαια, και σε τι πρωτάθλημα ποντάρουμε. Είναι πρωτάθλημα που ανοίγει ο ρυθμός και μπαίνουν γκολ (πχ. στο ολλανδικό, στο βελγικό, οι σκανδιναβίες) ή κάποιο που δίνεται περισσότερο βάση η άμυνα (π.χ. το ιταλικό).