Η πιο διαδεδομένη μορφή τζόγου σήμερα στην Ελλάδα έχοντας ξεπεράσει το καζίνο, το ΠΡΟΠΟ, τον ιππόδρομο και άλλες μορφές τυχερών παιγνίων (Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ) θεωρείται το ποδοσφαιρικό στοίχημα για πολλούς γνωστό και ως ΟΠΑΠ Πάμε Στοίχημα (pamestoixima.gr).

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν να αφήσει ανεπηρέαστο τον κόσμο του στοιχήματος. Με την πάροδο του χρόνου, το ιντερνετικό στοίχημα έχει εξελιχθεί στον πλέον δημοφιλέστερο τρόπο στοιχηματισμού, απορροφώντας ένα μεγάλο ποσοστό παικτών από τα πρακτορεία. Η αρχή έγινε στο εξωτερικό και σταδιακά εξαπλώθηκε στη χώρα μας, όπου σήμερα υπάρχουν 24 νόμιμες εταιρίες στις οποίες μπορούμε να παίξουμε με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς μπορώ να παίξω online στοίχημα;

Το μόνο που απαιτείται να κάνεις είναι εγγραφή σε οποιαδήποτε εταιρία (ή εταιρίες). Συμπληρώνεις τη φόρμα με τα στοιχεία σου (mail, κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας κ.λπ.) και στη συνέχεια προχωράς στην ταυτοποίηση αυτών. Επειτα περιμένεις μήνυμα επιβεβαίωσης από το αρμόδιο τμήμα της εταιρίας.

Γιατί να παίξω παίξω στοίχημα μέσω διαδικτύου;

Παίζεις έχοντας την άνεση του σπιτιού σου
Live στοιχηματισμός (με το πάτημα ενος κουμπιού στοιχηματίζεις επιτόπου την ώρα που το γεγονός εξελίσσεται)
Περισσότερες επιλογές (σε κάθε γεγονός στο διαδικτυακό στοίχημα υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές στις οποίες μπορείς να ποντάρεις, κάνοντας το παιχνίδι σου πολύ ευκολότερο)
Καλύτερες αποδόσεις (η διαφορά των αποδόσεων ανάμεσα σε ΟΠΑΠ και ιντερνετικό στοίχημα είναι πολύ μεγάλη, έτσι σε βάθος χρόνου χάνεις πολλά χρήματα. Σημεία που στον ΟΠΑΠ βρίσκεις στο 1.40, στο διαδίκτυο μπορείς να τα παίξεις μέχρι και στο 1.70)
Προσφορές (ανταμοιβή με πολλά και διάφορα μπόνους ακόμα και σε μετρητά, επιστροφή χρημάτων κ.α.)
Μονά αποδεκτά (ο ΟΠΑΠ σε αναγκάζει να παίξεις δυάδες ή παρολί σε αρκετά –συνήθως μη εμπορικά – παιχνίδια. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στο διαδικτυακό στοίχημα)
Live streaming (αρκετές εταιρίες σού δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις από την οθόνη του υπολογιστή σου αρκετά αθλητικά γεγονόνα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ)
Στατιστικά (μπορείς να μελετήσεις τα πάντα μέσω του Η/Υ σου και να ποντάρεις μέχρι και ένα λεπτό πριν από την έναρξη του αγώνα. Ακόμα κι αν όμως δεν προλάβεις, υπάρχει και το live)

Τρόποι κατάθεσης και ανάληψης

Κατάθεση: Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να καταθέσεις χρήματα στην εταιρία και να μπορείς να παίξεις είναι με paysafecard, την οποία μπορείς να προμηθευτείς ακόμα και στα περίπτερα. Πληρώνεις το ποσό που θέλεις να καταθέσεις και παίρνεις μία απόδειξη με έναν 16ψήφιο κωδικό, τον οποίο στη συνέχεια εισάγεις στο απαραίτητο πλαίσιο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι μέσω των οποίων μπορείς να κάνεις κατάθεση χρημάτων, όπως η χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, η τραπεζική πληρωμή (άμεση πίστωση), τα ηλεκτρονικά πορτοφάλια (π.χ. Viva Wallet, Skrill, Neteller) κ.α.

Ανάληψη: Οι τρεις πιο διαδεδομένοι τρόποι για ανάληψη χρημάτων είναι μέσω τραπεζικού λογαριασμού (ελληνική τράπεζα), τραπεζικού εμβάσματος (τράπεζα εξωτερικού) και paysafecard λογαριασμού (απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για ανάληψη, όσο και για κατάθεση μέσω του συγκεκριμένου τρόπου είναι η δημιουργία λογαριασμού. Είναι μια ασφαλής διαδικασία και διαρκεί μόνο μερικά λεπτά). Μία χρήσιμη πληροφορία είναι ότι υπάρχει ελάχιστο – μέγιστο όριο ανάληψης, που συνήθως κυμαίνεται από 30,00 – 40,00 εώς 10.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που έχεις κερδίσει ένα ποσό άνω των 10.000 ευρώ, θα χρειαστεί να το κάνει ανάληψη σταδιακά.

Φορολογία στοιχήματος και τυχερών παιγνίων για το 2018

Με βάση το νόμο 4141/2013 όπως αυτός δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ 81 πλέον επιβάλλεται φορολογία στα κέρδη που προκύπτουν από τη δραστηριότητα των παικτών του στοιχήματος στο ίντερνετ.

Οι κλίμακες φορολόγησης:

Καθαρό κέρδος εώς 100 ευρώ: αφορολόγητο

Καθαρό κέρδος στήλης από 100,01 εώς 500 ευρώ: 15% επί του ποσού

Καθαρός κέρδος στήλης από 500,01 ευρώ και πάνω: 20% επί του ποσού

Η αξία της κάθε στήλης υπολογίζεται στο 0,10 του ευρώ. Βάσει νόμου η φορολογία των καθαρών κερδών επιβάλλεται κλιμακωτά ανά στήλη. Με απλά λόγια, το αφορολόγητο ισχύει για καθαρό κέρδος μέχρι 100 ευρώ ανά στήλη (ανά 0,10 ευρώ), δηλαδή για καθαρό κέρδος μέχρι 1.000 ευρώ ανά 1 ευρώ πονταρίσματος.

Παραδείγματα:

Α) Παίκτης ποντάρει 100 στήλες (κοινώς 10 ευρώ) σε απόδοση 510 και κερδίζει 5.100 ευρώ. Δεν υπάρχει κανένας φόρος αφού το καθαρό κέρδος του είναι 5.090/100 = 50,9 ευρώ ανά στήλη (το αφορολόγητο είναι στα 100 ευρώ ανά στήλη).

Β) Παίκτης ποντάρει 50 στήλες (κοινώς 5 ευρώ) σε απόδοση 1250 και κερδίζει 6.250 ευρώ. Το καθαρό κέρδος του είναι 6.245/50= 124,9 ευρώ ανά στήλη. Τα πρώτα 100 ευρώ ανά στήλη είναι αφορολόγητα. Στα επόμενα 24,9 ευρώ ανά στήλη παρακρατείται φόρος 15% (δηλαδή 3.735 ευρώ ανά στήλη Χ 50 στήλες = 186,75 ευρώ). Ο παίκτης λοιπόν, τελικά εισπράττει 6.063,25 ευρώ μετά την παρακράτηση του φόρου.

Σχετικά με τη φορολογική δήλωσή σας: Οι παίκτες που έχουν αποκομίσει κέρδος μετά τις συναλλαγές τους με την εκάστοτε στοιχηματική εταιρία έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ένα χαρτί από την εταιρία στην οποία κέρδισαν, στο οποίο θα αναγράφεται ότι το ποσό αυτό έχει ήδη φορολογηθεί. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή στις περισσότερες εταιρίες, οι οποίες συχνά αποστέλλουν τα συγκεκριμένα έγγραφα στους παίκτες που είναι καθαρά για φορολογική χρήση. Το ποσό αυτό θα φορολογηθεί μόνο ως προς την εισφορά αλληλεγγύης. Δεν θα προσμετρηθεί στο εισόδημα έτσι ώστε να φορολογηθεί κανονικά με την ισχύουσα κλίμακα φορολόγησης.