Το νόμιμο στοίχημα στην Ελλάδα είτε μέσα από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ (Πάμε Στοίχημα) είτε μέσα από τις νόμιμες online εταιρείες συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος στο χώρο των τυχερών παιγνίων μαζί με τα καζίνο και τα αριθμοπαίγνια του ΟΠΑΠ (Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ, κ.α.)

Εδώ και αρκετό καιρό και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν αρχίσει να προσφέρουν το Cash Out. Με πολύ απλά λόγια, πρόκειται για επιλογή που επιτρέπει στον παίκτη να εξαγοράσει το στοίχημα που έχει τοποθετήσει. 

Εδώ, να σημειωθεί, πως η επιλογή αυτή δεν είναι δεδομένο πως θα προσφέρεται σε όλους τους αγώνες ή σε όλα τα στοιχήματα, μπορεί όνως υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα πολύ καλό εργαλείο για τον παίκτη. Εστω λοιπόν πως η Αρσεναλ αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ και η τιμή νίκης της πρώτης προσφέρεται στο 3.00. Εφόσον η Αρσεναλ προηγηθεί και το ματς βρίσκεται στο τελευταίο κομμάτι και κινδυνεύει να δεχθεί γκολ, ο παίκτης μπορεί να εξαγοράσει το στοίχημα μειώνοντας το ποσοστό του κέρδους του, ενώ προφυλάσσεται και από ενδεχόμενη ισοφάριση ή νίκη της αντιπάλου. 

Βέβαια από την άλλη μπορεί να βγει και χαμένος, εφόσον η ομάδα που έχει επιλέξει (στο παράδειγμά μας η Αρσεναλ) διατηρήσει τη νίκη της μέχρι τέλους, ωστόσο αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. 

Cash Out: Το... μαγικό κουμπί

Αφού λοιπόν κάνετε κλικ στο πλήκτρο «Cash Out», το σύστημα ελέγχει τη διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου στοιχήματος. Σε περίπτωση που το στοίχημα έχει παγώσει ή έχει ήδη κλείσει ή οι συγκεκριμένες αποδόσεις έχουν αλλάξει, η επιλογή  μπορεί να απορριφθεί.


Ας δούμε ακόμα ένα παράδειγμα. Εστω πως ο παίκτης έχει τοποθετήσει ένα στοίχημα 10 ευρώ σε ομάδα που η απόδοση νίκης είναι στο 2.40. Μετά το 30’ γίνεται το 1-0 και η επιλογή Cash Οut επιστρέφει 18 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση, που η ομάδα που έχουμε ποντάρει δεχθεί πρώτη γκολ (0-1), υπάρχει και πάλι η επιλογή, με το Cash Out στα 6 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως οι τιμές που προσφέρονται στο Cash Out, φυσικά και δεν είναι σταθερές.  Οπως συμβαίνει και το Live στοίχημα έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι τιμές προσαρμόζονται ώστε να ανταποκρίνονται στην τρέχουσα κατάσταση του παιχνιδιού. Η τιμή Cash Out του στοιχήματός σας αυξάνεται δηλαδή και μειώνεται, ανάλογα με την πιθανότητα νίκης του στοιχήματός σας. 

Η επιλογή του
Cash Οut προσφέρεται από τις νόμιμες εταιρίες τόσο σε μονά ματς όσο και σε παρολί*. 


* Παρολί: Ο πιο διαδεδομένος τρόπος παιχνιδιού για την πλειονότητα των παικτών. Στοίχημα με περισσότερη από 1 επιλογή (πχ 2άδα, 3άδα, 10αδα, 15άδα) ονομάζεται στον κόσμο του στοιχήματος ως παρολί και η συνολική απόδοση προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των αποδόσεων των αγώνων από όπου προκύπτει και η συνολική απόδοση. Ο μέγιστος αριθμός αγώνων που μπορεί να πονταριστεί σε ένα παρολί, ποικίλει ανάλογα με την εταιρία.  Να υπογραμμιστεί, πως το δελτίο του παίκτη κερδίζει μόνο εφόσον όλες οι επιλογές που έχει επιλέξει επιβεβαιωθούν.

Δειτε εδώ, όλες τις στοιχηματικές θεωρίες