Το Under/Over στο στοίχημα είναι μία από τις δημοφιλέστερες στοιχηματικές αγορές. Αφορά κυρίως τα γκολ που θα σημειωθούν σε έναν αγώνα.Το Under/Over έχει εξαπλωθεί και σε άλλα γεγονότα μίας αναμέτρησης, όπως είναι τα κόρνερ, τα φάουλ ή ακόμη και οι κάρτες που θα βγουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Η πιο δημοφιλής αγορά όσον αφορά το Under/Over είναι αυτή των 2,5 τερμάτων. Στη συγκεκριμένη αγορά μας ενδιαφέρει αν ο αριθμός των γκολ που θα σημειωθούν σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα είναι πάνω ή κάτω από 2,5. Αν επιλέξετε να ποντάρετε στο Under 2,5 θα πληρωθείτε αν σημειωθούν 0, 1 ή 2 τέρματα, ενώ αν σημειωθούν τρία ή περισσότερα θα χάσετε το ποντάρισμά σας. Αν επιλέξετε να ποντάρετε στο Over 2,5 θα πληρωθείτε αν σημειωθούν τρία τέρματα ή περισσότερα, ενώ θα χάσετε το ποντάρισμα αν σημειωθούν 0, 1 ή 2 τέρματα.

Ανεβάζοντας το όριο στα στοιχηματικά γεγονότα 

Μια άλλη επιλογή που συναντάμε συχνά είναι το Under/Over 3,5 γκολ.

Εδώ, αν επιλέξετε το Under 3,5 θα πληρωθείτε αν σημειωθούν 0,1,2 ή τρία τέρματα, ενώ θα χάσετε το ποντάρισμά σας αν σημειωθούν τέσσερα γκολ ή περισσότερα. Αν πάλι επιλέξετε το Over 3,5 θα πληρωθείτε αν σημειωθούν τέσσερα τέρματα ή περισσότερα, ενώ θα χάσετε εφόσον σημειωθούν 0, 1, 2 ή τρία τέρματα.

* Σημειώστε πως θα βρείτε κι άλλες αγορές όπως Under/Over 1,5, Under/Over 4,5 κ.ο.κ. Και σε αυτές τις αγορές ισχύει ότι και στις παραπάνω.

Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το συγκεκριμένο στοίχημα και στο μπάσκετ. Το Over/Under σε στοίχημα μπάσκετ αναφέρεται κυρίως στους συνολικούς πόντους κάθε ομάδας. Προσφέρεται επίσης στους πόντους κάθε περιόδου, κάθε ημιχρόνου αλλά και σε προσωπικούς πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα και λάθη κάθε παίκτη.

Θεωρείται από την πλειονότητα των παικτών ως κατάλληλο εναλλακτικό στοίχημα για ματς που έχουν φαβορί με πολύ μικρή απόδοση, άρα στα μάτια τους αξίζει περισσότερο να κυνηγήσουν πως το φαβορί θα σκοράρει πολλά γκολ, σε κατά κανόνα καλύτερη απόδοση.

Πολλοί παίκτες το θεωρούν εύκολο, αφ’ ενός διότι πιστεύουν πως μπορούν να εντοπίσουν τις ομάδες που σκοράρουν πολύ ή λίγο κι αφ’ ετέρου επειδή τα ενδεχόμενα σ’ αυτό το στοίχημα είναι δύο: Το ματς θα καταλήξει είτε over, είτε under, σε αντίθεση με τα τρία ενδεχόμενα του κανονικού στοιχήματος 1Χ2. Οπότε εξ’ ορισμού ο παίκτης έχει 50% πιθανότητες να νικήσει.

Σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή του Under/Over

Η φόρμα των δύο ομάδων, οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών και η παράδοση των αντιπάλων στα μεταξύ τους παιχνίδια, είναι κάποιοι από τους κυριότερους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν έναν παίκτη για να ποντάρει στο Under ή στο Over.

Επιπλέον, τα στατιστικά over/under των αντιπάλων, ιδιαίτερα στα έξι τελευταία παιχνίδια τους, αλλά και στα έξι τελευταία εντός για τη γηπεδούχο και στα έξι τελευταία εκτός για τη φιλοξενούμενη. Αυτό το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό για να δει ο παίκτης τις δυνατότητες μιας ομάδας όταν αγωνίζεται εντός έδρας  αλλά και μακριά από αυτήν και να ακτινογραφήσει έτσι την αγωνιστική φιλοσοφία της. 

Οι καιρικές συνθήκες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Αγωνιστικός χώρος γεμάτος από βροχή ή χιόνι είναι εμπόδιο για υψηλό σκορ και θέαμα, ενώ το αντίθετο βοηθά τους ποδοσφαιριστές να δημιουργήσουν φάσεις και γκολ. Φυσικά παίζει πάντα ρόλο και η ποιότητα του τερέν.

Επίσης μπορούμε να δούμε τα στατιστικά της διοργάνωσης στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται η αναμέτρηση, ενώ συνυπολογίζουμε και τις σχέσεις των δύο ομάδων (τοπικό ντέρμπι με έντονη αντιπαλότητα, φιλικές σχέσεις). 

Ακόμα, αν πρόκειται για ένα βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα, οι δύο ομάδες μπορούν να παρουσιαστούν με διαφορετικό τρόπο στο γήπεδο, σε αντίθεση με ένα νοκ – άουτ παιχνίδι ή με βαθμολογικό κίνητρο.